UN: “υγεία είναι η κατάσταση πλήρους φυσικής, ψυχικής, και κοινωνικής ευεξίας και όχι απλώς η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας.”
Η αυτοφροντίδα (self care) δεν είναι πλεόν κάτι ακριβό και πολυτελές, αλλά απαραίτητο για όλους.

Έρευνες δείχνουν ότι η προσοχή στο χώρο εργασίας ενισχύει την αίσθηση ευεξίας και βελτιώνει την ικανότητά μας να επιτυγχάνουμε τους επαγγελματικούς μας στόχους. Μας επιτρέπει να ανταποκριθούμε σε αγχωτικές καταστάσεις στοχαστικά.

Μαθαίνουμε να ζούμε μια συνειδητή ζωή. 

Όταν συμβαίνουν αναπάντεχα γεγονότα στην καθημερινή μας ζωή ή στη δουλειά μας ή ακόμα και στον κόσμο, λειτουργούμε με ηρεμία αντί να ενεργούμε ασυνείδητα (θυμός, απογοήτευση, βία, φόβος, και ταλαιπωρία).

Επομένως, δεν συμβάλλουμε πλέον στους παλιούς τρόπους αντίδρασης σε προβλήματα ή ταλαιπωρίες. Είμαστε πραγματικοί game changers. 

Βασιζόμαστε στην ιδέα ότι οι άνθρωποι είναι πλάσματα συνήθειας και εργάζονται κυρίως στον αυτόματο πιλότο. Τι θα συμβεί εάν δημιουργήσουμε τις σωστές συνήθειες για να αλλάξουν οι άνθρωποι τη ζωή τους και την εργασία τους?

Προωθούμε έναν υγιή τρόπο ζωής με συλλογική δράση, εντός και εκτός του χώρου εργασίας.

Είμαστε οι καταλληλότεροι στην ενίσχυση της εταιρικής σας κουλτούρας, διότι σε συνεργασία με τους έμπειρους επιστημονικούς μας συνεργάτες δημιουργούμε με φροντίδα και υπευθυνότητα υπηρεσίες mindful well-being.

Representative experts:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΟΪΜΕΣ

Mental Health Expert

Ο Γιάννης είναι Οικονομολόγος και διδάκτωρ Ψυχολογίας στο New Port University των ΗΠΑ, με ειδική εκπαίδευση στην Παρέμβαση Κρίσης. Με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στην Επιχειρηματική Ψυχολογία, έχει δημιουργήσει συνεδρίες αυτογνωσίας, συνεδρίες εκπαίδευσης γονέων και ατομική θεραπεία. Έχει εκπαιδεύσει μεγάλο αριθμό στελεχών επιχειρήσεων και εργάζεται από το 1979, ιδίως στην Επιχειρηματική Ψυχολογία. Τα έργα του έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια ψυχολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες χώρες. Έχει σταθερή επικοινωνία με γνωστούς ψυχολόγους παγκοσμίως, για έρευνα, ανάλυση και ανταλλαγή απόψεων και ιδεών. Παρουσίασε το πρώτο του έργο στην Οξφόρδη, με τίτλο: «Διάγνωση συμπεριφοράς που δημιουργεί δυσλειτουργία στις σχέσεις».

ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ 

Mental Health Expert

Η Ειρήνη είναι διδάκτωρ Ψυχολογίας στο Columbia University.
Με πάνω από 50 χρόνια εμπειρίας, έχει δημιουργήσει συνεδρίες αυτογνωσίας, ομαδικές συνεδρίες, συνεδρίες εκπαίδευσης γονέων και ατομική θεραπεία.
Η μεγαλύτερη πρωτοβουλία της παρουσιάστηκε στην Οξφόρδη, βασισμένη σε 4 βασικούς πυλώνες της αυτογνωσίας: Παρατήρηση, Αποδοχή, Πραγματοποίηση λανθασμένων πεποιθήσεων και αλλαγή συμπεριφοράς.

Είναι μέλος της εταιρείας "Adler's Psychology", τακτική συνεργάτης και συντονιστής σε μεγάλο αριθμό προγραμμάτων της.

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΩΣΤΑΡΑ 

Nutrition Expert

Η Χριστίνα είναι Διατροφολόγος-Διαιτολόγος με BSc από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος - Αλεξανδρεια Πανεπιστημιουπολη, στη Θεσσαλονίκη και M.Sc (Medical Science) με ειδικότητα στην ανθρώπινη διατροφή, Βραβευμένη με ειδικότητα στην Κλινική Διατροφή από το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης. Από το 2003, είναι επικεφαλής Διαιτολόγος στο τμήμα «Διατροφικής Υποστήριξης και Διαιτολογίας» του ΙΑΣΩ. Ειδικεύεται στην αθλητική διατροφή και έχει υπηρετήσει ως μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου Εγκρίσεων (Τμήμα Αξιολόγησης Προϊόντων: Τρόφιμα που προορίζονται για ειδικές διατροφικές χρήσεις και συμπληρώματα διατροφής) του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (EOΦ).

ΙΩΑΝΝΑ ΛΑΟΥΜΤΖΗ 

Fitness Expert 

Η Ιωάννα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο, Κρήτης. Το 2011 αποφοίτησε από την Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών, έχοντας συμπληρώσει δύο ειδικότητες: sports marketing και θαλάσσιο σκι. Άρχισε να εργάζεται απευθείας ως personal trainer σε επιτυχημένα γυμναστήρια. Μετά από αρκετά χρόνια εμπειρίας, κάνει το επόμενο βήμα και πραγματοποιεί το όνειρό της ιδρύοντας το IL Exclusive Fitness από την Ιωάννα Λαούμτζη, παρουσιάζοντας στο κοινό την φιλοσοφία του Exclusive Fitness. Πιστεύει ότι η γυμναστική μπορεί να συνδυαστεί με έναν αποκλειστικό τρόπο ζωής και καθημερινής ζωής, με μοναδικό σκοπό να αποκτήσεις την απαραίτητη εμπειρία και γνώση για να αναπτύξει τη δική της προσωπική φιλοσοφία γύρω από τη γυμναστική.

Η Ιωάννα είναι Ambassador της Adidas!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΞΥΠΟΛΙΑΣ

Mindfulness Expert 

Οι ακαδημαϊκές γνώσεις του Βασίλη είναι στο τομέα της του business και marketing και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού (MBA) από το Bridgeport University, Ηνωμένες Πολιτείες. Γύρω στο 2009 και από προσωπικό ενδιαφέρον, ξεκίνησε να εμβαθύνει την κατανόηση και τη γνώση του στην έννοια και τις εφαρμογές της ενσυνειδητότητας (mindfulness). Το σημείο που αποφάσισε να ασχοληθεί πλήρως με το mindfulness ήταν όταν είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και να δουλέψει με τον Jon Kabat-Zinn ως συμμετέχοντας σε ένα σεμινάριο του. Μετά από εντατική και συστηματική εκπαίδευση σε διεθνή workshops και προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης περιλαμβανομένης και παρακολούθησης ακαδημαϊκού προγράμματος εισαγωγής στη Βουδιστική Ψυχολογία στο Kathmandu University (Rangjung Yeshe Institute) το 2015 ο Βασίλης έλαβε  άδεια εκπαιδευτή του προγράμματος Μείωσης Άγχους Μέσω Ενσυνειδητότητας - MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) από το UMass Memorial Center και το Mindfulness Center Brown University. 

 

MARYBETH HYLAND

Values Expert 

Ως Δημιουργός και Επικεφαλής του SparkVision , αλλά και ως συγγραφέας του Permission to Be Human: The Conscious Leader's Guide to Creating a Values-Driven Culture, η MaryBeth Hyland γνωρίζει πως η αληθινή επιτυχία έρχεται μέσα από το όραμα, τις αξίες και την κουλτούρα πίσω από τους αρχηγούς και τις ομάδες τους. Με πάνω από δέκα χρόνια εμπειρίας, με πτυχίο στη Κοινωνική Εργασία και μεταπτυχιακό στη Μη Κερδοσκοπική Διαχείριση, ειδικεύεται στο να καθοδηγεί άτομα αλλά και ομάδες στο να αναγνωρίζουν και να ζουν με τις αξίες τους. Το πετυχαίνει αυτό με τη γνώση πως όλοι έχουμε τη βαθιά επιθυμία του να γνωρίζουμε αλλά και να κατευθύνουμε τα πάντα προς τον αυθεντικό μας εαυτό - στη δουλειά, στο σπίτι αλλά και μέσα μας. Ως διπλωματούχα μεσολαβητής, οδηγός στο mindfulness και ειδικός αξιών δενεται με το κοινό της και με ομάδες απο όλο τον κόσμο, μέσα από το αυθεντικό της στυλ στην καθοδήγηση και την ενδυνάμωση. Τα πιο πρόσφατα της βραβεία περιλαμβάνουν τα εξής:  “Circle of Excellence”, “Innovator of the Year”, “Top 100 Women”, “Civic Engagement Leader” και “Leading Women”. Έχει αναγνωριστεί ως ειδική στην καθοδήγηση από το The Washington Post, The Huffington Post, Forbes, The Wall Street Journal και άλλα.  Η προσωπική της αποστολή είναι να δημιουργεί χώρο ώστε να ακούγονται καινούργιες φωνές και ιστορίες και να δημιουργεί ευθυγράμμιση και ισορροπία.

MARIEL BUQUÈ

Mental Health Expert 

Η Dr. Mariel Buqué κατέχει πτυχίο Ολιστικής Ψυχολογίας από το Columbia University, ειδικεύεται στη θεραπεία για το τραύμα μεταξύ γενεών και στο ηχόλουτρο. 
 
Η δουλειά της επικεντρώνεται στην ολιστική πνευματική ευεξία και σε θεραπευτικές πρακτικές με στόχο τη συναισθηματική ελευθερία. Η δουλειά της έχει υπάρξει σε αφιερώματα στο Self Magazine, Glamour, Allure, Essence, NYLON, Bustle, και PopSugar. Έχει συνεργαστεί με μεγάλους οργανισμούς όπως η Dove, η CVS, και η Anthropologie.
 
Παράλληλα, παρέχει συμβουλευτική στην εργασιακή ευεξία σε παγκόσμιες επιχειρήσεις, όπως η Google, Facebook, the Loveland Foundation και πολλές άλλες.  Πιστεύει στην απελευθέρωση του μυαλού μας αλλά και της κοινωνίας μας, ως απαραίτητα εργαλεία για την ευεξία όλων. 

SARAH FINGER

Yoga Expert 

Η Sarah Platt-Finger είναι η συν-ιδρύτρια του ISHTA Yoga LLC και η προσωπική δασκάλα yoga του Dr. Deepak Chopra. Έχει μοιραστεί με την κοινότητα της yoga παγκοσμίως τα εργαλεία της Hatha, Tantra και Ayurveda μαζί με τον σύζυγό της, Yogiraj Alan Finger. 
Η Sarah πιστεύει πως η άσκηση της yoga αντικατοπτρίζει ένα μικρόκοσμο της πραγματικότητας που δημιουργούμε κι ότι η βαθύτερη επίγνωση των σωματικών, πνευματικών και συναισθηματικών συνηθειών μας μπορούν να μας μεταμορφώσουν και μας ενθαρρύνουν να συνδεθούμε με τον αυθεντικό μας εαυτό. 
Τα μαθήματα της προσφέρουν ένα συνδυασμό ενδυνάμωσης, αποκατάστασης και ελαφριάς γυμναστικής, με στόχο την αρμονία, τη θεραπεία και την εξερεύνηση των ατελείωτων δυνατοτήτων του ανθρώπου. 

ALAIN HUNKINS

Facilitative Mindset Expert 

CEO του Hunkins Leadership Group, Forbes Contributor, Συγγραφέας του Cracking the Leadership Code, Ομιλητής στο TEDx. Με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στο leadership training, facilitation, adult learning και development design, organizational development, culture change.  
 
Οι επιτυχίες στη καριέρα του περιλαμβάνουν:
  • Διευκόλυνση στην ηγεσία και προγράμματα αλλαγής συμπεριφοράς σε πάνω από 2000 ομάδες
  • Project Designer και Master Trainer για την αλλαγή της εργασιακής κουλτούρας ενός οργανισμού 13,000 ατόμων, πολυετής διαδικασία
  • Σχεδιασμός προγραμμάτων interactive leadership, ειδικά διαμορφωμένα για ομάδες των 1,000 ατόμων 
“Το πάθος μου είναι να κρατήσω ζωντανή τη σπίθα σε άτομα, ομάδες και οργανισμούς, ώστε να δημιουργήωσουν έναν καλύτερο κόσμο.”