Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

“Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, εργασία είναι να χρησιμοποιώ όλες τις ικανότητες μου προς όφελος των άλλων ανθρώπων.Αυτή ήταν ακριβώς η αρχή που ακολούθησα στη δημιουργία του Μindfulgems. Μέσα στις δύσκολες μέρες της καραντίνας, και έχοντας ήδη δημιουργήσει ένα δυνατό brand στο χώρο του wellbeing travel, κατανόησα ότι έπρεπε να συμβάλω στο να αλλάξει ο κόσμος και να δημιουργηθεί μια νέα, καλύτερη πραγματικότητα. Ξεκίνησα ένα υπέροχο inner MBA με στόχο να μάθω το πως γίνεται κάποιος mindful leader. Έτσι, άρχισα σημαντική έρευνα, κυρίως μέσα στους κύκλους του Global wellness Institute, για το τι μπορεί να βελτιώσει τον άνθρωπο σωματικά και ψυχολογικά, δηλαδή ολιστικά.

Για μένα ήταν ξεκάθαρο ότι για να αλλάξει ο κόσμος πρέπει να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να επηρεάσουμε θετικά τις ομάδες όπου ανήκουμε και κατά συνέπεια να αλλάξουμε την κοινωνία σαν σύνολο.
 

Ύστερα από 20 χρόνια στο χώρο των επιχειρήσεων και 5 χρόνια στα μονοπάτια της αυτογνωσίας και του mindfulness, δημιούργησα το Μindfulgems ως λύση για τη βελτίωση του well-being των εργαζομένων όλων των επιπέδων και θέσεων. Με ευθύνη και φροντίδα, από την πρώτη μέρα, έχουμε κάνει εκτεταμένη έρευνα για να δούμε τις ανάγκες των εργαζομένων, των ηγετών και των υπεύθυνων ανθρώπινού δυναμικού εταιριών.

Οι επιστημονικοί μας συνεργάτες έχουν την εμπειρία και γνώση να στηρίξουν τις καινοτόμες λύσεις που προτείνουμε και εύχομαι να αλλάξουν τη ζωή των στελεχών.
 
Στη σύντομη έως τώρα πορεία μας ήδη νιώθουμε ευγνωμοσύνη για ανθρώπους που ήταν μέλη της ομάδας μας, όπως τον  Γιάννη και την Αναστασία, αλλά και ανθρώπους που πάντα είναι δίπλα μας ότι και να συμβεί. Το Στέργιο, το Γιώργο και τη Βίκυ, τον Κώστα , τον Αντώνη, την Μαριάννα και την Αργυρώ, τη Τζίνα, το Βασίλη και τόσους άλλους που πίστεψαν σε εμάς.
 
Σήμερα είμαστε μια ομάδα από 9 γυναίκες , όλες well-being ambassadors, και νιώθω εξαιρετικά τυχερή που μαζί ανακαλύπτουμε τη δύναμη και την εξελικτική ικανότητα των ανθρώπων.
 

Μαζί μοιραζόμαστε το όραμα να ενδυναμώσουμε τον επιχειρηματικό κόσμο με mindful wellbeing , δημιουργώντας θετική κοινωνική αλλαγή. Αλλαγή που βασίζεται στην εκπαίδευση, την εξέλιξη και την ενσωμάτωση όσων μαθαίνουμρε στην καθημερινότητα μας.

Ο χώρος εργασίας είναι ένα ταξίδι που είμαστε όλοι μέρος του και μαζί μπορούμε να ανακαλύψουμε την οργανωτική δύναμη που έχει το μονοπάτι μας.

Θέλω να μοιραστώ ότι είναι υπέροχο να εργάζεσαι, να χρησιμοποιείς τις ικανότητες σου όπως είπε ο Αριστοτέλης, για όφελος των άλλων ανθρώπων ώστε εκείνοι να έχουν πραγματικά αυθεντικό χαμόγελο. "

 
Νίκη Σμυρνή - Ιδρύτρια του Mindfulgems 

Η ομάδα μας:

Οι αξίες μας:

 

Αυθεντικότητα

Ενσωματώνουμε την αρετή του να είσαι πραγματικός ή αληθινός

Η αυθεντικότητα είναι το θεμέλιο του well-being. Σημαίνει πως είσαι αληθινός στον εαυτό σου και τις αξίες που έχεις ως φάρο στη ζωή σου, άσχετα με το εξωτερικό σου περιβάλλον.

Εισαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και με τους αλλους, παίρνεις ευθύνη. 

Εξασκώντας το mindfulness και μαθαίνοντας για τη συναισθηματική νοημοσύνη, σκεφτόμαστε διαφορετικά και γινόμαστε πιο παρατηρητικοί, ανεκτικοί και ικανοί για αλλαγή.

 

Ενδυνάμωση

Έχουμε την ελευθερία και τη δύναμη να ελέγξουμε τι συμβαίνει σε εμάς

Όταν κάποιος έχει την εξουσία των πράξεων του, αισθάνεται αυτοπεποίθηση στην επίτευξη των στόχων του.

Η ενδυνάμωση των εργαζομένων μπορεί να δημιουργήσει εμπιστοσύνη στην ηγεσία, να ενθαρρύνει, να αυξήσει τα επίπεδα δημιουργικότητας και να βελτιώσει το χρόνο παραμονής στη ίδια εταιρία.

Η Ενδυνάμωση συνδυάζει την αυτογνωσία με την ψυχική και σωματική ικανότητα για τον εντοπισμό και την ολοκλήρωση των στόχων σας. Απαιτεί ενεργή ακρόαση και αποδοχή σχολίων.

Όταν επεξεργάζεται αποτελεσματικά, η ενδυνάμωση δημιουργεί υψηλότερα επίπεδα αυτοπεποίθησης και ξεκάθαρη οπτική προς τον σκοπό μας.

Ανοιχτοί ορίζοντες

Είμαστε δεκτικοί σε νέες ιδέες

Το να έχεις ανοιχτούς ορίζοντες σημαίνει να δίνεις τη δυνατότητα στον εαυτό σου να βλέπει πολλές λύσεις και εναλλακτικές στη ζωή σου προκειμένου να προσεγγίσεις τις ερωτήσεις στην επαγγελματική σου ζωή ως δώρα: με αίσθηση πίστης και εμπιστοσύνης ότι υπάρχει λόγος για τις εμπειρίες σου. Με αυτόν τον τρόπο είσαι πάντα δεκτικός σε αυτές.

Όταν είμαστε ανοιχτοί στη ζωή μας, είμαστε ανοιχτοί στις απόψεις των άλλων. Είμαστε υπεύθυνοι προς τον εαυτό μας και τους άλλους. Αποδεχόμαστε τις απόψεις και τις συμβουλές των άλλων, μόνο με την προϋπόθεση ότι δεν κατακρίνουν αλλά πάντα προτείνουν λύσεις στα εκάστοτε προβλήματα. Άρα αποδοχή στη διαφορετικότητα με έμφαση στη λύση.

Είμαστε ανοιχτοί στην εξέλιξη, αλλά όχι στην κατάκριση. Είμαστε ανοιχτοί στο να μαθαίνουμε νέους τρόπους να συστήνουμε τη δουλειά μας, να συνδημιουργούμε με τους άλλους και να δημιουργούμε στρατηγικές well-being. Κατανοούμε ότι κάθε άνθρωπος και κάθε επαγγελματίας είναι μοναδικός με τον δικό του τρόπο, εξού και είμαστε προσαρμοστικοί στις ανάγκες τους.

Ακούμε με ενσυνειδητότητα κάθε καινούργια ιδέα ή λύση, απ’όποιον κι αν προέρχεται.

Φροντίδα

Δίνουμε σημασία σε ότι κάνουμε

Η φροντίδα ξεκινά από τον εαυτό μας και επεκτείνεται σε άλλους.

Η αυτοφροντίδα είναι η mindful πράξη προσοχής του εαυτού μας.

Η ίδια στάση απέναντι στους άλλους είναι απαραίτητη, καθώς φροντίζοντας τους άλλους συμβάλλουμε στη συλλογική ευεξία. Επίσης αποτελεί ασπίδα κατά του άγχους και της κατάθλιψης.

Η φροντίδα είναι μια συλλογική δράση που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στον επιχειρηματικό κόσμο.

Ευθύνη

Έχουμε την ευκαιρία και την ικανότητα να ενεργούμε ανεξάρτητα και να λαμβάνουμε αποφάσεις

 

Με την αποδοχή της ευθύνης είμαστε προσανατολισμένοι στη δράση.

Η ανάληψη ευθύνης για τις ενέργειές μας δεν είναι μόνο επιλογή, αλλά είναι και μια ευκαιρία. Κάθε βήμα που κάνουμε για να είμαστε υπεύθυνοι αυξάνει την αυτοεκτίμησή μας και τις σχέσεις μας με φίλους, οικογένεια και συναδέλφους.

Ανυψώνουμε τον εαυτό μας όταν αναγνωρίζουμε πόσο αλληλένδετοι είμαστε. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τον αντίκτυπό μας σε άλλους, για την επίδρασή μας στη φύση. Ανακαλύπτουμε την ειρήνη που προέρχεται από το να ζεις με ακεραιότητα.

Είμαστε μια υπεύθυνη, αξιόπιστη ομάδα, ικανή να αναλάβουμε τα καθήκοντά μας με συνέπεια, σταθερότητα και φροντίδα.

Ισότητα

Αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλον ισότιμα ​​και δίκαια

Ισότητα σημαίνει να διασφαλίζεται ότι κάθε άτομο μέσα στην εταιρεία έχει ίσες ευκαιρίες.

Κάθε άτομο, σε προσωπικό ή επαγγελματικό περιβάλλον, είναι μοναδικό με τον δικό του τρόπο. Σκοπός μας είναι να αντιμετωπίζουμε κάθε άτομο με σεβασμό στον χαρακτήρα, τη θέση ή το ιστορικό του. Ανεξάρτητα από το με ποιον συνεργαζόμαστε, βλέπουμε ο ένας τον άλλο ως ίσα μέλη της συλλογικής μας ομάδας.

Παρέχουμε στις εταιρείες τις απαραίτητες πρακτικές well-being για όλα τα άτομα, ανεξάρτητα από το επίπεδο εργασίας τους, την καταγωγή τους ή τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Υπάρχει ευθύνη σε ό,τι λέμε και κάνουμε. Είναι μια αξία που εκτιμούμε και μεταδίδουμε στις λύσεις well-being μας. 

 

Όλοι παλεύουμε για παρόμοια πράγματα στη ζωή, είτε πρόκειται για υγεία, μια επιτυχημένη καριέρα ή μια καλή σχέση με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Όλοι αναζητούμε τελικά την ευτυχία.

Η ελευθερία από τα θέλω σημαίνει το να είμαστε ευγνώμονες για όλα όσα ήδη έχουμε.

Έχουμε την ελευθερία να βρούμε την αίσθηση του σκοπού μας, να συνεισφέρουμε στη κοινότητα μας και να εξελιχθούμε προσωπικά ή επαγγελματικά, χωρίς το εμπόδιο του θέλω- του να αγωνιζόμαστε να τα βγάλουμε πέρα στην καθημερινή μας ζωή.

Έχουμε τη δυνατότητα να επιτύχουμε τις μεγαλύτερες προοπτικές μας, ατομικά και συλλογικά.

Όλοι αισθανόμαστε ευγνώμονες για εκείνους τους ανθρώπους στη ζωή μας και τις κοινότητες που έχουν ανοίξει το δρόμο για εμάς μέσω της δουλειάς τους. 

Ως εκ τούτου, είναι καθήκον μας να τους εξυπηρετούμε σε αντάλλαγμα, ειδικά αυτούς που δεν έχουν τα ίδια προνόμια.

Μια καλή κατάσταση σωματικού, ψυχικού και συναισθηματικού well-being είναι υψίστης σημασίας για non-profit εργαζόμενους, εθελοντές και υγειονομικούς. Επενδύουν το χρόνο τους για να διασφαλίσουν ότι τα άτομα που έχουν ανάγκη έχουν τη φροντίδα που τους χρειάζεται άρα είναι αυτοί που έχουν και τη μεγαλύτερη ανάγκη φροντίδας, καθώς φροντίζουν συνανθρώπους μας.

Συνεργαζόμενοι με διάφορους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, προσφέρουμε δωρεάν πρόσβαση στην πλατφόρμα μας στους υπαλλήλους τους, στους ανθρώπους που προσφέρουν.

 

Αυτές οι οργανώσεις περιλαμβάνουν: 

  • Αποστολή
  • Μαζί για το παιδί:

- Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών 

- Οι φίλοι του παιδιού

- Ίδρυμα η Παιδική Στέγη 

- Χατζηπατέρειο

- Κέντρο Ειδικών Ατόμων η "ΧΑΡΑ"

- Οι φίλοι της Μέριμνας

- Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη

- ΠΝΟΗ

- Φίλοι του Θεοτόκος

  • The Tipping Point in Education
  • 100 Mentors 

  • MeXoXo